Thermografie Friesland

Wij kunnen ook een thermografische inspectie voor uw woning uitvoeren. Wij maken dan opnames van de isolatie van uw woning aan de buitenzijde en eventueel aan de binnenzijde. Van de gemaakte infrarood foto’s ontvangt u een handzaam rapport met aanbevelingen. Een groot voordeel van thermografie is het onzichtbare problemen in één oogopslag duidelijk maakt. Zo is precies te zien waar in een woning of gebouw warmte verloren gaat door luchtlekken of koudebruggen en waar lekkages te vinden zijn of waar schimmelgroei kan plaatsvinden.

Toepassingen van thermografie
Een thermografie scan kan in veel gevallen uitkomst bieden, het kan helpen bij het oplossen van vele van klachten zoals: isolatiegebreken, schimmelvorming, vochtproblemen, lekkage en tochtklachten. Ook maakt Energielabel & Advies Spoelman gebruik van thermografie voor de controle van isolatie en bij het opsporen van lekken in vloerverwarming systemen en platte daken. Thermografie is een snelle, niet destructieve onderzoeksmethode en kan hoge kosten helpen voorkomen!

FLIR koudum labelenadviesOmstandigheden voor thermografie
Een onderzoek naar warmteverlies en isolatiegebreken met gebruik van thermografie vereist speciale weersomstandigheden. Ten eerste is het belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat de zon, harde regen en wind geen verstoringen geven tijdens een thermografische scan. Globaal kan dit in de periode november t/m maart.

Afspraak maken voor een thermografie scan
Wilt u en thermografie scan laten uitvoeren voor een woning? Neem dan op tijd contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de eventuele te onderzoeken problemen door. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor thermografie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen thermografische scan
Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.

Een thermografische opname met een rapportje heeft u al vanaf € 125,- inclusief BTW  (standaard tussenwoning)

Opleiding
Recent, op  9 maart 2020 heb ik een vervolgtraining ‘bouwkundige thermografie’ gevolgd bij Iris Thermovision uit Maastricht.