Energielabel 2024

Energielabel voor uw woning  nodig? Energielabel en Advies Spoelman maakt uw energielabel al vanaf vanaf € 250,- inclusief BTW.  (tot 50m2 en <10 km van Koudum)

Bestaande bouw

Een energielabel moet opgesteld worden door een gecertificeerde energieadviseur (EPA-W, BRL9500-01). Per 1-1-2021 doen wij dit volgens de nieuwe regelgeving NTA 8800 . Energielabel & advies Friesland uit Koudum komt bij u inspecteren en neemt  heel veel technische kenmerken van de woning of bedrijfspand op. Dit betekent in de praktijk dat wij de afmetingen van de woning in detail meten, noteren wat de isolatiekwaliteit is en in kaart brengen welke installaties aanwezig zijn. Op basis van deze uitgebreide inspectie berekenen we op basis van wel 400 kenmerken  het energielabel. Het energielabel wordt uitgedrukt in een letter en in een waarde in  kWh/m2 per jaar. U ontvangt  het energielabel in de vorm van een rapportage  per mail.

U heeft nu een goed inzicht van uw woning gekregen. Bij verkoop van de woning is dit energielabel verplicht per 1-1-2021.
Dit label kunt u ook als basis gebruiken voor een energieverbeteringsplan. Vraagt u naar de mogelijkheden!

Labelsprongadvies ( nieuw per 1-1-2024)

Heeft u van ons het energielabel ontvangen en wilt u graag het label verbeteren? Vraag dan (gelijktijdig) een labelsprongadvies aan. Wij zetten voor u op een rij hoe u tot het gewenste label kunt komen. De kosten van een labelsprongadvies bedragen €75,00 incl. BTW

Nieuwbouw

Wij kunnen ook uw BENG berekening (energielabel bij bouwaanvraag) voor nieuwbouw opstellen. Ook kunnen wij de oplevering verzorgen van uw nieuwbouw energielabel. Informeert u hiernaar, want tijdens de bouw wordt gevraagd om bewijslast aan te leveren. Hierin kunnen wij u adviseren. Zodoende voldoet het energielabel aan de voorwaarden die bij de bouwaanvraag zijn ingediend. Uw energielabel adviseur moet wel in het bezit zijn van de juiste papieren. Wij beschikken over de vereiste diploma’s ( zowel woning als utiliteit detailmethode)