Verbeter advies voor woning

Energie bespaar advies

Energielabel en Advies Friesland is een onafhankelijk adviesbureau wat gespecialiseerd is op het gebied van energiebesparing in woningen en utiliteitsgebouwen. Ik zorg voor een duidelijk en laagdrempelig advies voor een comfortabel een goed binnenhuis milieu.

Update: Wij zijn aangesloten bij Fryslan Duurzaam. In 2021 kunnen de verbeteradviezen aangevraagd worden via: https://fryslanduurzaam.frl/

Wat kunt u van ons  verwachten?

Met een onafhankelijk advies zet ik de  investeringen en terugverdientijden op een rijtje. U krijgt  een goed inzicht in de meest rendabele investeringen. Daardoor krijgt u een duidelijke route naar een energiezuinige woning of bedrijfsgebouw.  Dit kan op basis van TRIAS Energetica (zie het plaatjes), maar hierin staat gezondheid, veiligheid en uw eigen situatie wat mij betreft wel voor op! We kijken ook of het mogelijk is uw pand zelfvoorzienend te maken is.
Door het gebruik van duurzame materialen kunt u een bijdrage leveren aan de verbetering van ons leefmilieu voor nu en de toekomst. Daarnaast adviseer ik  voor een gezond binnenklimaat door het toepassen van de juiste ventilatie.

Door het aanbrengen van verbeteringen zal  uw pand in waarde stijgen.

Kijk ook op deze pagina: Uw huis energiezuiniger maken

Wanneer ik een advies uitbreng, bestaat de mogelijkheid om een officieel energielabel te laten registreren. Dit kan, maar is niet verplicht.

Soms stelt een hypotheek of lening verstrekker dit wel als eis. Een energielabel moet opgesteld worden door een gecertificeerde energieadviseur (EPA-W, BRL9500-01).  Wij komen langs en nemen ongeveer 150 kenmerken van de woning op. Dit betekent in de praktijk dat wij de afmetingen van de woning in detail opnemen, noteren wat de isolatiekwaliteit is en in kaart brengen welke installaties aanwezig zijn. Op basis van deze uitgebreide opname berekenen we vervolgens het energielabel op basis van de regeling NTA8800 per 1-1-2021.

De prijs voor een energielabel met een verbeteradvies is per situatie verschillend. Zie ook bij tarieven Omdat ik bouwkundig specialist ben lever ik u er ook nog eens gratis bouwkundige  verbetertips bij!

Informeer naar de mogelijkheden!