Rentekorting op uw hypotheek regelen?

Duurzaamheidskorting op de hypotheekrente

Bij meerdere banken zoals  ABN AMRO en  Rabobank kunt u tot wel 0,2% rentekorting op uw hypotheek krijgen voor een energiezuinige bestaande woning of nieuwbouw. Je moet dan wel aantonen dat van jouw woning een geldig energielabel ten minste A++ is afgegeven na 1 januari 2021. Ook geld een bestaande energie-index van 0,6 of lager heeft of een EPC van 0,4 of lager.

Voor het maken van de berekening heeft u een  gecertificeerde EPA-W adviseur nodig. Energielabel & Advies Friesland regelt dit voor U!

Het energielabel volgens de NTA8800 geeft aan hoe energiezuinig een bestaande woning is. De berekening is op basis van meer dan  150 kenmerken bepaald  en geeft ook aan hoe de woning energiezuiniger gemaakt kan worden. Een gecertificeerd adviseur komt langs in de woning voor een inspectie van ongeveer 1 a 1,5 uur.  We moeten vaak op zoek naar de aanwezige isolatie en soms vragen we om een  gaatje te boren.

 

Als uw woning  nog niet het A++ label heeft gehaald, dan rekenen wij uit welke grotere of kleinere maatregelen nodig zijn om dit te bereiken.  Hiervan maken we een officiële rapportage welke u in kunt leveren bij uw bank. Op basis van de uit te voeren maatregelen bepalen zij of u in aanmerking komt voor korting.

Wat kost het energielabel en het advies?  Dat hangt een beetje af van de grootte en of u over tekeningen en technische informatie beschikt. Wilt u in aanmerking komen voor de duurzaamheidskorting op uw hypotheek? Informeer bij ons; wij maken van te voren een inschatting met u of het label mogelijk haalbaar is.

Vraag vandaag nog een offerte op, dan krijgt u van mij snel antwoord!