Rentekorting op uw hypotheek regelen?

Duurzaamheidskorting op de hypotheekrente

Bij zowel de ABN AMRO als bij de Rabobank kunt u 0,2% rentekorting op uw hypotheek krijgen voor een energiezuinige bestaande woning of nieuwbouw. Om voor deze korting in aanmerking te komen, moet bij bestaande bouw de Energie-Index worden aangetoond.

Voor het bepalen van de Energie-Index heeft u een erkend EPA-W adviseur nodig.

De Energie-Index geeft aan hoe energiezuinig een bestaande woning is. De Energie-Index wordt op basis van 150 kenmerken uitgerekend en geeft ook aan hoe de woning energiezuiniger gemaakt kan worden. Een gecertificeerd adviseur komt langs in de woning voor een inspectie van ongeveer 1 a 1,5 uur.  We moeten vaak op zoek naar de aanwezige isolatie en soms moeten we een gaatje boren.

Om in aanmerking te komen voor rentekorting op een hypotheek energiezuinige woning, moet de woning een Energie-Index hebben van 0,6 of lager.

Als uw woning  dit nog niet heeft gehaald dan rekenen wij uit welke grotere of kleinere maatregelen nodig zijn om die 0,6 te halen.

Hiervan maken we een officiële rapportage welke u in kunt leveren bij uw bank. Op basis van de uit te voeren maatregelen bepalen zij of u in aanmerking komt voor korting.

Wat kost de energie-index en het advies?  Dat hangt een beetje af van de grootte en of u over tekeningen en technische informatie beschikt.

Wilt u in aanmerking komen voor de duurzaamheidskorting op uw hypotheek. Vraag vandaag nog een offerte op, dan krijgt u van mij snel antwoord!