Waterzijdig inregelen is geld besparen

Wat is waterzijdig inregelen? Waterzijdig inregelen is het goed afstellen van je centrale verwarming. De cv-installatie is in de meeste huishoudens (en kantoren) niet optimaal ingesteld. Hierdoor kan het in sommige ruimtes veel te warm zijn terwijl de radiator in andere ruimtes juist niet goed warm wordt. Met een goed ingestelde cv-installatie valt veel te winnen. Zowel in comfort als in een flink lager energieverbruik. Je kunt dit bij de aanschaf van een nieuwe ketel laten doen, maar ook achteraf.

Laat de CV- installatie waterzijdig-inregelen door een gespecialiseerd bedrijf. Dit zal de CV meestal 15-20% efficiënter laten werken, het huis constanter op temperatuur houden en tikkende leidingen voorkomen. Het is een maatregel die niet niet ziet, maar het werkt echt. Probleem is namelijk dat in 98% van de Nederlandse huishoudens de CV wordt opgehangen, de stekker wordt ingestoken en de thermostaat op 21 graden gezet. Als de ketel aanslaat en er kan weer gedoucht worden is iedereen opgelucht en vertrekt de installateur weer. Maar de CV draait nu als een auto met zachte banden en de choke constant aan. Het werkt maar het is verre van optimaal. De cCV goed inregelen haalt het beste uit de ketel en het verwarmingssysteem.

Besparingspotentieel : 15%
Hoe regelen: een goede installateur vragen.
kosten :  max. €350

Op deze website staat uitgebreid omschreven hoe het ongeveer gaat: https://kennis.greenhome.nl/verwarmen/cv-waterzijdig-inregelen/

Zie ook even het filmpje van een  fabrikant, maar het geld natuurlijk voor alle merken c.v. installaties.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *