FLIR koudum labelenadvies

Tip, vervang je oude glas

Met HR++ glas bespaar je aardig wat gas en daarmee ook geld op je energierekening. Dit type glas kost ongeveer € 160 per vierkante meter en je bespaart er per vierkante meter wel 23 m3 gas mee. Dat betekent per vierkante meter een besparing van zo’n € 15 per jaar!

Hoe werkt HR++ glas?
HR++ glas (Hoog Rendements-beglazing) is isolerend dubbelglas. Dit type glas heeft een veel betere warmte-isolatie dan regulier dubbelglas, omdat op de spouwzijde van het glas een dun laagje coating is aangebracht die de geleiding van warmte vermindert. De coating, een flinterdunne metaallaag, laat de zonnestraling door, terwijl de warmtestraling die vanuit de woning komt, wordt teruggekaatst in de woning.

Ook wordt de spouw niet met lucht, maar met een speciaal gas gevuld. Dit gas heeft een hogere isolatiewaarde dan de lucht die bij ouderwets dubbelglas tussen de glazen zit. Door de hoge warmte-isolerende kwaliteiten van HR++ glas is er minder energie nodig om de ruimte te verwarmen dan bij ander glas. Het wooncomfort in de winter is door dit type glas merkbaar beter. Deze maatregelen zorgen er samen namelijk voor dat HR++ glas bijna 5 keer minder warmte doorlaat dan enkel glas en 2 tot 2,5 keer minder dan dubbelglas.

Ik beveel u aan ook eens op www.milieucentraal.nl te kijken

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *