huis foto labelenadvies koudum

Huis verkopen? Zorg voor een label !

Dan ben je verplicht een energielabel aan te vragen. Op het moment dat een woning van eigenaar wisselt, moet je als verkoper het energielabel overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Verkoop je een woning zonder energielabel, dan kun je een boete krijgen die kan oplopen tot 405 euro.

Energielabel aanvragen

Officieel hoef je het energielabel pas bij overdracht (het officiële verkoopmoment) te overhandigen. Maar in de praktijk zullen kopers als ze bezig zijn met het zoeken van een woning, al willen weten wat het energielabel is. Vraag daarom bij het te koop zetten van je woning al een energielabel aan. Wellicht kan de makelaar daar bij helpen.

De officiële website om een energielabel aan te vragen is www.energielabelvoorwoningen.nl. De aanvraag gaat door middel van DigiD.

Het aanvragen van een energielabel kost bij mij slechts € 7,00. Dat is inclusief eventuele vragen die je hebt en je ontvangt een factuur over de mail wanneer ik het label heb toegekend. Veilig en vertrouwd.

Wanneer de aanvraag goed is, maak ik het energielabel binnen één dag. Je kunt mij vinden in de lijst van deskundigen wanneer je de aanvraag aan het afronden bent. Zoek op mijn naam: Spoelman

Succes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *